marți, 25 aprilie 2017

Vasile Ivașca. Circumcizia ce este de fapt? Circumcizia este legământul lui Iehova cu poporul Iudeu. Poporul evreu robi în Babilon și vânduți ca sclavi în Spania.







Mare Zeu Vasile, Vasile în starea de Beakunva.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Tati Shiva, Bagavan Vishnu și Marele Zeu Ganesha. Și Marile Zeițe MahaLakshmi și Sarasvati.

Totuși Eu fac o actualizare a Vechiului Testament și aducerea la zi a acestor scrieri religioase Iudaice. Ce înseamnă aducerea la zi? Pe parcursul acestor lecții Eu vă voi lămuri și aspectele recente din viața poporului evreu. Și mai mult când vorbesc despre Circumcizie voi arăta și cum s-a manifestat ea în Spania și Babilon. În acest mod întregind cu exemple practice, dumneavoastră veți pricepe mai bine ce face Iehova în manifestare. Cei care domină aceste lecții sunt americani.
Tot am vorbit despre poporul Iudeu, am spus multe, dar ar fi timpul să prezint într-o formă condensată: 1. Tot ce a cerut Iehova poporului Iudeu: 2. Tot ce a promis Iehova poporului Iudeu. O mică Concluzie „Poporul Iudeu nu face nimic pe gratis.” Iehova cere de la Iudeii să facă anumite fapte și lucruri, iar în urma acestor fapte Iudeii vor beneficia de o țară a lor, iar țara făgăduită este Canaananul. Acest fapt se aseamănă cu legea „Legea cauzei și efectului.” Fiecare efect are o cauză care îl produce. Dacă Iordanul crește se umflă înseamnă că în munții Liban și a Siriei a plouat mult. În acest caz efectul e umflarea Iordanului, iar cauza este ploaia din munții Libanului și Siriei. În cazul nostru efectul este că Iudeii primesc țara Canaanului de la Iehova, ca urmare a cereri Acestuia și a respectări de către evreii a legământului cu Iehova.
Circumcizia. Este primul punct din legământul dintre Iehova și poporul Evreu. În ce constă circumcizia? Circumcizia se face la opt zile de la naștere, la orice copil de sex masculin. Circumcizia se face la copii evrei și la copii cumpărați de la străini cu bani. Acest legământ de circumcizie să fie păstrat din generație în generație în poporul evreu. Cei care nu sunt circumciși să fie eliminați din poporul evreu, prin moarte sau cu forța. Acest legământ trebuie păstrat din generație în generație și este semnulpoporul iudeu este „Poporul Ales.”
Această nouă lege s-a făcut la schimbarea numelui lui Avram în Avraam de către Iehova. Acest legământ este introdus de Iehova și consfințește o mai mare legătură între poporul Iudeu și Iehova. În acest mod se precizează mai în detaliu; a. Sarcinile și atribuțiile poporului Iudeu; b. Recompensa primită de la Iehova. Iar recompensa „Poporului Iudeu este primirea pentru veșnicie a țari Canaanului. Poporul evreu trebuie să facă circumcizie în carnea prepuțului lor; și acesta să fie semnul legământului dintre poporul iudeu și Iehova.
Circumcizia casei lui Avraam. Avraam a luat pe Ismael și toții cei care se născuse în casa lui și toți cei cumpărați cu bani și i-a circumcis în carnea prepuțului. Avraam avea 99 de ani, iar Ismael 13 ani. Iehova s-a arătat în formă și chip uman lui Avraam. Acest fapt s-a petrecut la stejari lui Mamre, pe când Avraam stătea în amiaza zilei la ușa cortului. Avraam a zărit lângă cort trei bărbați. Avraam i-a văzut și-a alergat înaintea lor și a făcut o mare plecăciune, până în pământ în fața lor. Avraam spune: Doamne, dacă am căpătat trecere în ochi Tăi, nu trece, Te rog pe lângă robul Tău. Cei trei primesc apă pentru spălarea picioarelor și sunt poftiți la masă. Cei trei îl anunță pe Avraam că anul viitor pe timpul acesta, Sara va avea negreșit un fiu.
Circumcizia Simbolul de identificare a poporului Iudeu, ca popor ales ales. Dacă analizăm la prima vedere, vedem că acesta e un legământ între Iehova și poporul Iudeu. Din punct de vedere igenic câteva date despre circumcizie. Sensurile circumciziei sunt: culturale și religioase. Circumcizia la evrei și musulmani are și o origine strâns legată de păstrarea igienei corporale. În zona deșertică unde trăiesc și se dezvoltă cele două civilizații, transpirația corporală este foarte abundentă din cauza căldurii excesive, iar apa era insuficientă și folosită în primul rând la băut, nu pentru spălat. Medical s-a constatat bărbații circumcişi care trăiesc în zone tropicale dezvoltă mai puține infecţii în zona organului sexual, comparativ cu bărbaţii necircumcişi.
Poporul Evreu, Popor Ales de Iehova. Acest cântec îl preamărește pe Iehova și lucrarea Sa în Poporul Iudeu. Cântecul e de tip mantră. Dumneavoastră îl ascultați prima dată. Tot așa ascultând-ul de multe ori Marea Zeiță Kundalini din Muladhara chakra se trezește în dumneavoastră. O dată trezită Ea începe procesul de purificare în corpul dumneavoastră. Eu vă dau acest cântec pentru că am și acestă putere de a vă da mantre, care să vibreze în corpul dumneavoastră.
Refren. Popor evreu, popor ales, Popor evreu, popor binecuvântat, Popor evreu, popor circumcis, Popor evreu, popor sub-legământ. Canaanul, Canaanul e țara ta, e locul sacru al tău. Canaanul, Canaanul e țara făgăduită de Iehova. Iordanul, Iordanul e „Gangele Creștin” și locul de botez al Creștinilor. Refren. Zidul plângeri, Zidul plângeri, unde evrei sau rugat și l-au implorat pe Iehova să-i ajut. Zid, Zid spălat cu lacrimi și sudoare, Tu ai fost martor la toate bucuriile și nenorocirile poporului Evreu. Altare și Marele Templu sunt locurile de închinăciune ale tale în fața lui Iehova. Refren.
Mami, Mami Kundalini dragă, Tu ai ales acest popor Iudeu. Mami, Mami Kundalini dragă, Tu ai dirijat și ai făcut acest popor religios din păstori și robi Egiptului. Mami, Mami Kundalini dragă, Tu ai făcut acest „Mare Program” de Credință în poporul Evreu. Mami, Mami Kundalini dragă, Tu ai condus prin „Pustiul Sinai” și trecut prin „Marea Roșie” pe acest popor binecuvântat cu „Meritu religios.” Refren. Mare, Mare Iehova, Eu Mare Zeu Vasile, Vasile mă închin cu respect și plecăciune la picioarele tale de Lotus. Mare, Mare Iehova, Tu prin bunăvoința și iubirea Ta, ai dat omeniri o nouă religie „Religia Iudeo-Creștină.Avraam, Isaac, Iacov sunt patriarhi noi religii „Iudeo-Creștine.” Ei sunt chiar aleși de Iehova și dirijați de Tine. Refren.

Marele Zeu Vasile, Vasile în postura Bhadrasana.



Maya așa cu e în cele 4 Vede îl devorează pe Tati Shiva.

Cum e trecută Circumcizia în Biblie? Ce spun diferite personalități despre Circumcizie?
Cu e trecut în biblie relatarea despre Circumcizie. "Iar când era Avram de nouăzeci și noua de ani, i S-a arătat Domnul și i-a zis: "Eu sunt Dumnezeul cel Atotputernic; fă ce-i plăcut înaintea Mea și fii fără prihana; și voi încheia legământ cu tine și te voi înmulți foarte, foarte tare." (...) Apoi a mai zis Dumnezeu lui Avraam: "Iar tu și urmașii tăi din neam în neam să păziți legământul Meu. Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbăteasca ai voștri să se taie împrejur. Să va tăiați împrejur și acesta va fi semnul legământului dintre Mine și voi. În neamul vostru, tot pruncul de parte bărbătească, născut la voi in casa sau cumpărat cu bani de la alt neam, care nu-i din seminția voastră, să se taie împrejur in ziua a opta. Numaidecât sa fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic. Iar cel de parte bărbătească netăiat împrejur, care nu se va tăia împrejur, în ziua a opta, sufletul acela se va stârpi din poporul său, caci a călcat legământul Meu." (Geneza 17, 1-14). Acest pasaj din Geneza arată legământul, dar nu ne lămurește; de ce se face? Și pentru ce se face?
Ce a însemnat circumcizia pentru diferite religii ale timpului și diferiți Mari Sfinții. 1. Circumcizia putea fi întâlnita și la Egipteni, la fenicieni, la etiopieni, la unele triburi din Africa și America, la arabii descendenți din Ismael și la musulmani. Potrivit mai multor surse - Herodot, Iosif Flavius, Origen, Sfântul Chiril al Alexandriei, Clement Alexandrinul, evreii ar fi împrumutat aceasta practica de la egipteni. 2. Potrivit lui Iosif Flavius, deși egiptenii practicau circumcizia, aceasta era însă aplicata numai preoților sau celor ce doreau sa fie inițiați in unele lucruri misterioase. Acest lucru este confirmat ulterior și de Origen și Sfântul Ambrozie al Milanului. De aici rezulta faptul ca evreii nu au preluat de la egipteni această practică, știind ca tot evreul de parte bărbătească era supus in mod obligatoriu acestui ritual.
3. Tăierea împrejur a fost practicata de evrei ca semn al legământului încheiat de Dumnezeu cu Avraam, ea arătându-se a fi deci un semn de separare al comunități evreiești de celelalte popoare idolatrie. Astfel, cel care primește a fi circumcis accepta actul consacrării divine, numai prin acest mijloc el putând apoi intra în comunitatea lui Israel.
4. Pentru evrei, circumcizia este un act de cult extraordinar, cu un adânc sens religios și moral; este un semn al credinței monoteiste. Prin aceasta se arata,în mod simbolic, înfrânarea senzualității, exprimată prin îndepărtarea unei părți a trupului, pentru ca omul sa urmeze lucrurile drepte, care duc la sfințenie, și sa evite păcatul, care a determinat ruperea legăturii primilor oameni cu Dumnezeu. 5. Sfântul Apostol Pavel, urmat de toți Sfinții Părinți ai Bisericii, vede în tăierea împrejur un semn al Botezului cu Duh Sfânt și cu foc. In Hristos ați fost tăiați împrejur, cu taiere împrejur nefăcută de mâna, prin dezbrăcarea de trupul cărnii, intru tăierea împrejur a lui Hristos. Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credință în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți. Iar pe voi care erați morți, în fărădelegile și în netaierea împrejur a trupului vostru, v-a făcut vii, împreuna cu Sine, iertându-ne toate gresealele" (Coloseni 2, 11-13).


Concluzi la toate aceste interpretări ale Circumciziei.
Concluzie la toate aceste interpretări de Mare Zeu Vasile, Vasile. La punctul 1. Da și alte popoare au practicat circumcizia, dar evrei au primit circumcizia de la Iehova. Evreii nu că au vrut ei să o facă, ci au fost obligați de Iehova prin legământ să o facă. Totuși Majoritatea musulmanilor afirmă că actul circumciziei este o dovadă a credinței în Allah și un semn al apartenenței credincioșilor la această religie abrahamică. La fel ca evreii, și musulmanii revendică obiceiul circumciziei direct de la profetul Abraham, pe care în tradițiile lor îl denumesc Ibrahim. Spre deosebire de evrei, unde circumcizia are loc imediat după cea de-a șaptea zi de viață a copilului de sex masculin, la musulmani vârsta pentru circumcizie diferă în funcție de regiune și de popor. E adevărat că și musulmani au împrumutat prin Ismael circumcizia. Punctul 2. Da și preoți și inițiați Egipteni erau obligați să facă circumcizia, deci înseamnăei au primit de la Zeii lor acest procedeu de circumcizie. Punctul 3. Da evreii consideraunumai ei sunt aleși pentru că sunt circumciși, iar restul popoarelor sunt popoare pline de idolatrie. Iar cei care vor să intre în comunitatea Evreilor trebuiefie circumciși.
Punctul 4. Este Circumcizia un act de o mare moralitate și mare religiozitate? Nu acest fapt e cu neputință, voi da un exemplu din Biblie. În acest sens avem exemplu clar, ajungerea fiilor lui Iacov în cetatea Sihem. Băiatul lui Hamor, Sihem a făcut sex cu Dina sora lor și acești fii tamasici a lui Iacov au pretins că tot clanul bărbătesc a lui Hamor să se circumscrie, ca să fie acceptat în comunitatea lor. Bărbații s-au supus, iar când aveau durerile cele mai mari au fost omorâți de fii lui Iacov. Este circumcizia un act de înfrânări sexuale? Nicidecum, circumcizia nu poate înfrâna dorințele sexuale. Voi lua un exemplu tot din Biblie. După moartea lui Sara, Avraam a mai avut o soție numită Chetura. Chetura i-a născut lui Avraam cinci fii: pe Zimran, pe Medan, pe Madian, pe Ișbac și pe Șuah. Pe lângă acestă soție, Avraam a avut și multe țiitoare cu care a făcut mulți copii. În zilele noastre vedem că Musulmani circumciși au multe soții și mulți copii. Acest lucru ne arată faptul că „Circumcizia amplifică dorințele sexuale.Circumcizia amplifică foarte mult dorințele sexuale, devii nebun după sex. Ești obligat să faci sex, nu poți să te abții, devii posedat de această dorință perversă. Circumcizia este dăunătoare sănătăți celui care o face. Prin sex exagerat în corpul subtil al dumneavoastră se distruge cunoscută energieOjas Shakti.

Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Lotus executând Pranayama și postura Diamant executând închinare. Bagavan Vishnu și Zeița Sarasvati. Executarea diferitelor asane și Pranayama.


Mare Zeu Vasile, Vasile executând Pranayama alternativă.



Circumcizia ce înseamnă de fapt.
Concluzie la circumcizie. De la început Eu vă spunnu sunt circumcis, Eu fiind botezat de mic copil la ortodocși. În cazul circumciziei capul sexului e tot timpul uscat și există mai puține infecții pe el. Dar așa cum se arată circumcizia e un legământ și definește legătura dinte Iehova și Poporul ales. Deci practic Iehova nu ne arată clar la ce servește circumcizia. Așa cum v-am spus la începutul lecției circumcizia e un efect și acest efect trebuie să aibă o cauză ascunsă pentru a fi produs. Deci Iehova nu ne arată cauzele pentru care trebuie să fie făcută circumcizia. Iehova ne spune că este un legământ între El și poporul Iudeu și este obligatoriu făcut din generație în generație, iar cei care nu sunt circumciși să fie eliminați din poporul Iudeu.
Prima cauză de ce trebuie făcută circumcizia? Este un semn care arată că respectiva persoană aparține poporului Iudeu. Evrei au fost duși în robia babiloniană. În acest sens și dacă nu cunoșteau limba ebraică prin circumcizie se recunoștea că sunt evrei. În acele timpuri nu erau musulmani în Babilon.
Într-adevăr, cum au ajuns evreii in Europa? În vremurile de glorie ale regatului lui David și Solomon evreii trăiau intre Marea Mediterana și Iordan; apoi, după distrugerea primului templu, au fost duși în robie în Babilon unde au creat o comunitate puternică. Reîntorși în țara lor, au trăit aici, în pace sau război, până la distrugerea celui de al doilea templu, în anul 70 al erei actuale. După aceia romanii i-au alungat aproape pe toți cei ramași, i-au vândut ca sclavi în toate colturile lumii antice cunoscute; o parte din ei au reușit sa fuga înainte de război sau în timpul războiului. După cum știți aceia erau evrei creștini și erau înștiințați de Isus în evanghelie. Totuși o parte dintre iudei sau stabilit cu mult înainte războiului cu romani în alte regiuni ale imperiului roman. Toate astea sunt fapte sunt cunoscute în istorie Eu vă relatez numai ceva concentrat. Populația iudaică în timpul distrugeri templului de către romani era: aproximativ doua milioane de evrei în Iudea; patru milioane pe alte meleaguri ale imperiului roman; și peste un milion în afara granițelor imperiului roman, în special în Babilon.
Evreii în Spania. Încă din timpul existentei statului evreiesc independent, unii neguțători s-au stabilit în Spania, pe atunci provincie a imperiului roman, pentru ca aici au avut un climat propice și le-au mers bine afacerile. Au existat mici comunități care își duceau viața in relativă pace și bunăstare. După răscoala evreilor din Iudea, răscoala care a dus la distrugerea celui de al doilea templu, romanii au adus în Spania numeroși sclavi evrei, pe care populația evreiasca locala s-a străduit să-i răscumpere; respectând astfel învățătura evreiasca ce spune ca eliberarea celor căzuți in sclavie este o mare faptă religioasă(mitzva).
Vizigoți asupresc foarte tare pe evrei. Totuși o dată cu cucerirea Spaniei de către vizigoți, la începutul secolului V. O dată cu creștinarea regilor vizigoți, ei au început sa-i persecute pe evrei. Vizigoți ca să-i pedepsească pe evrei că l-au omorât pe Hristos la sfârșitul secolului VI, au elaborat o serie întreagă de legi antievreiești. Printre acestea amintim; răpirea copiilor evrei pentru a-i boteza forțat conform religiei creștine; transformarea in sclavi a evreilor care refuzau să se boteze. Timp de un secol, situația evreilor n-a încetat sa se înrăutățească, astfel încât ocuparea Spaniei de către musulmani, in anul 711, a fost privită de evrei ca o salvare a lor. Stabiliți în garnizoanele musulmane devenite intre timp celebre sub numele de Cordoba, Toledo, Granada și Sevilla. În acest mod evrei și-au adus un aport mare la evoluția Cordobei care a devenit unul dintre cele mai puternice state europene din acea vreme. Aceasta este perioadă s-a păstrat in istorie sub numele de epoca de aur a iudaismului in Spania." Dar o dată cu declinul Evului Mediu, în lumea islamică au survenit diverse schimbări; puterea trecând de la o dinastie de califi la alta; apoi califatul Cordobei a fost cucerit de diferite triburi berbere din nordul Africii; și a fost împărțit în mai multe emirate musulmane. Timp de doua secole, respectiv secole XI și XII, in toate aceste state musulmane, evreii au continuat să joace roluri de seamă, atât din punct de vedere cultural, cât și politic, financiar și social. Școlile evreiești din aceasta perioada au ramas celebre.
Prima Cruciada, schimbă gândirea și strategia creștină. Totuși situația se schimbă o dată cu prima cruciadă de la sfârșitul secolului al XI. Regatele creștine din nordul și centrul Spaniei s-au aliat pentru a-i alunga pe musulmani; aceasta a fost Reconquista(Recucerirea). Lupta a fost foarte dârză, dar musulmani sunt învinși(spanioli dispuneau de tehnică superioară). Emirii musulmani au cerut sprijin diferitelor dinastii musulmane, dar cu toate acestea sunt învinși. Mai exista populația musulmană berberă, dar aceasta a condiționat intrarea în luptă(anul 1148) numai dacă evrei și creștini sunt obligați treacă la religia musulmană. Totuși tote ajutoarele musulmane trimise sunt învinse. În aceste împrejurări evreii se simt vinovați și trădători ai lumi creștine. În acest mod mulți evrei au fugit din Spania musulmană, unii, ca familia marelui învățat și filosof Moses Maimonide, in alte țări ale lumii musulmane, alții în regatele creștine din nordul Spaniei.

Zidul Plângeri unde Evrei se închină și se roagă lui Iehova să-i ajute.

Mare Zeu Vasile, Vasile executând Bhadrasana și în tinerețe. Diferite cereale și legume cu energiile YIN și YANG.

Evreii și spaniolii.
Evreii și Spanioli în perioada când în sudul Spaniei mai erau musulmani în jurul Granadei. În aceste mici regate Spaniole, evreii au fost bine tratați și au deținut funcții înalte la curțile regale. Totuși în acea vreme sudul Spaniei era ocupat încă de musulmani. Evrei trăiau într-un grup etnic și religios închis, separat de restul populației. Au fost redactate pentru ei legi speciale, garantându-le viata și proprietatea, precum și dreptul de a se administra singuri. Astăzi noi spunem că evrei aveau autonomie locală în Spania acelor timpuri.
Granada micu emirat musulman rămas pe pământ Spaniol la sfârșitu secolului al XIII. O dată cu alungarea musulmanilor din Spania începe așa numita „Purificarea spaniolă.” În ce constă acesta: 1. Eliminarea tuturor musulmanilor din Spania; 2. Eliminarea tuturor evreilor din Spania. Aceste două metode se făceau fie prin exilarea evreilor și musulmanilor, fie prin trecerea la religia catolică spaniolă. Secolul XIII reprezintă de-asemenea momentul când întreaga Europă creștină începe să se comporte ca un întreg ansamblu de state. Se introduce în Europa o legislație sociala determinata de religie creștină. În acest mod Papa introduce în lumea catolică inchiziția creștină. În Spania este introdusă o inchiziție și mai aspră. Această inchiziție trebuia să elimine sau să convertească la lumea catolică și pe populația spaniolă convertită la musulmană.


Evrei sunt obligați la convertirea, în religia catolică sau părăsirea Spaniei. În secolul următor, viața evreilor în Spania creștină a devenit din ce în ce mai grea, iar în 1391 au avut loc botezuri forțate și atacuri inspirate de biserica catolică. Mii de evrei au fost omorâți și alte mii de evrei au fost nevoiți să accepte botezul pentru a-și salva viata. Dintre cei botezați cu sila, multi și-au păstrat în secret credința iudaica și au continuat să se căsătorească intre ei, adică intre noii creștini." Fiind creștini falși, evrei au devenit proprietari pe diverse domenii. Datorită faptului că erau acum Creștini Catolici Spanioli, evreii au dobândit succese remarcabile în diverse domenii. Totuși aceste succese au produs antipatia spaniolilor pentru ei și ea până la urmă s-a transformat în ură. Ura acumulată în poporul spaniol a dus la atacuri repetate ale populației spaniole împotriva evreilor creștinați. Practic evrei nu s-au creștinat ci au continuat religia Iudaică, numai au păcălit vigilența Inchiziției Spaniole.
Situația istorică a Spaniei se schimbă mult în anul 1469, prin căsătoria lui Ferdinand de Aragon cu Isabela de Castilia, care a dus la unificarea Spaniei sub același sceptru catolic ultra religios. In 1481, duhovnicul reginei, călugărul dominican Torquemada, i-a convins pe cei doi monarhi să îndeplinească visul reginei transformarea Spaniei într-o țara creștină. În acest fel a fost declanșat mecanismul cunoscutei „Inchiziții spaniole, destinat să stârpească orice erezie creștină și, in special, pe evreii creștini" rămași fideli iudaismului. Totuși „Inchiziția spaniolă a folosit metode de o mare teroare și cruzime. Da Inchiziția spaniolăa fost de o cruzime ieșită din comun, datorită faptului că ea trebuia să convertească evrei și musulmani sau să-i elimine din Spania. Astfel evrei convertiți erau supravegheați de diverși informatori ai inchiziției. În acest mod fiecare evreu avea un dosar unde se știa orice fapt despre el. În acest fel evrei nu mai puteau minți că sunt creștini. Și astfel în scurtă vreme, prin cele mai crunte și rafinate mijloace de tortură, inchiziția a identificat pe mulți evrei convertiți la creștinismca find in continuare neschimbați. Deci evrei au recurs și la acest vicleșug de a se da creștini numai să-și păstreze credința în Iehova. Biserica catolică spaniolă juca un joc fals pe față ea spuneanu varsă sânge. Așa că victimele evreilor au murit pe rugurile inchiziției prin foc, deci o moarte cumplită. Rugurile inchiziției s-au aprins pentru mii de torțe vii, care și-au încheiat viața in chinuri groaznice, invocând-ul pe Iehova să-i ajute.
În perioada anului 1492 trupele spaniole cuceresc Granada ultimul bastion musulman din Spania. In martie 1492, la două luni după alungarea musulmanilor din Spania s-a hotărât ca toți evreii sa fie expulzați din Spania. Termenul limita stabilit pentru părăsirea Spaniei era august 1492. În acest interval scurt de timp, care le-a fost stabilit de conducători spanioli, evrei pierd cam toate bunurile agonisite în Spania. În acest mod ei își lichidea bunurile la un preț derizoriu, pentru ași aduna o sumă de bani necesară pentru plata călătoriei și a întrețineri lor până la găsirea unui loc de muncă. Evreii constată că populația spaniolă locală, caută să ofere evreilor prețui mici știind că sunt obligați să părăsească Spania într-un timp scurt. În acest fel toată bogăția evreilor acumulată de generații a fost vândută la un preț de nimica. Căpitanii de corăbii le cereau adevărate averi pentru a-i transporta pe alte tărâmuri. Se estimează în acea perioadă, populația evreiasca din Spania însuma aproximativ 400 de mii de persoane. Jumătate din acestă populație a acceptat botezul, multe mii de familii s-au exilat, în special în statele musulmane învecinate, iar ceilalți, cu puținele bunuri pe care le-au putut lua, au trecut frontiera in Portugalia.
Concluzie la Circumcizie. Așa am spus la început că circumcizia este semnul de recunoaștere a apartenenței la poporul evreu, deci la poporul ales de Iehova. Deci evrei au fost robi în Babilon și sclavi în Spania, dacă evreu își uita limba și obiceiul, totdeauna tăierea împrejur îi aminteaaparține poporului ales de Iehova.

Celebru Munte a Măslinilor unde s-au întâmplat multe fenomene religioase din viața poporului Evreu.

Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Lotus.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu