marți, 14 martie 2017

Vasile Ivașca. Maya. Apariția poporului „Evreu.” Apariția religiei Iudaice, fundamentul religiei Creștine. Comentarii la acest mare subiect de Zeu Vasile Ivașca.



Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Lotus.


Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Tati Shiva și Zeii Medii.

Știu că dumneavoastră spuneți că Eu mă ocup cu yoga, dar constat că mulți care se pretind yoghini nu cunosc ce este o „Religie.Cum a apărut această religie, cine o face, ce este Credința și ce rol are o religie. De aceia voi căuta să lămurim cum a apărut poporul „Evreu” și cum a apărut religia sa. Și mai mult Indieni vă spun că Maya face această Creație și că această creație este de fapt o iluzie, un joc a lui Brahman și nimic altceva.
Dacă în prima lecție despre satul Josani v-am spus că îmi amintesc că yoga am început-o de la 3 ani. Dar metodic am început-o de la 7 ani pe Dealul cu Vii de la Josani. Despre mine pot spune că m-am născut într-o familie creștin ortodoxă, în familie am avut trei preoți: primul este preotul Gherlan care este fratele străbunici(Buda Elisabeta) și care a construit biserica nouă din Josani. În acest caz vezi pictura sa din Biserica din Josani. La pensionare postul lui a fost ocupat de unchiul Aurel(Buda Aurel), nepotul său. Al treilea preot este Tavi Munțiu a cărui soră era căsătorită cu unchiul Buda Vasile(care era jurist de profesie) și este singurul membru al familiei care a luptat la Stalin-grad. Iar bunicu Abrudan Vasile a fost până la adânci bătrânețe cantorul satului. La Josani de sărbători nu se lucra se ținea sărbătoare. Iar posturile de Crăciun și Paști le făceam cu ulei de floarea soarelui și de dovleac, fasole, varză, boaște(sarmale) fără carne, etc. La Josani în acele timpuri Biserica era plină de oameni, mergeau la Biserică și membri de partid, inclusiv Codreanu Dumitru care era activist al preoților pe raionul Beiuș. Iar secretarul U.T.C-iștilor din sat era Gherlea Aurel fiul preotului penticostal din sat. În tot acest climat familial și Ortodox am fost eu întrupat în poporul Român, iar Mama mea care a fost și este Marea Zeiță Kundalini a binecuvântat această fiică de preoți ortodocși cu întruparea mea în poporul Român. În acest sens urmând tradiția ortodoxă am fost și Eu botezat prin cufundarea în apă și alte procedee creștine ortodoxe, dar la trei ani Marea Zeiță a început Yoga în corpul meu subtil și ori de câte ori Eu stăteam jos luam automat postura jumătate Lotus. Azi mă întreb și Eu de ce Mami Kundalini nu a așteptat ca și Eu să cresc mai mare și după aceia să înceapă Yoga în mine. Bunicul din partea mamei, Abrudan Vasile era cantorul satului Josani.
Studiul Bibliei. Și astfel în noiembrie 1959 am început studiul Bibliei în mod sistematic, adică citit analizat și reținut cele citite. Eu citeam mama mea fizică asculta, iar după aceia analizăm și lămuream cele citite de mine împreună cu mama. În acest caz acum Eu spunMami Kundalini m-a forțatstudiez Biblia,Domnia Sa a făcut această Biblie. Dacă vreți să fiți Mari yoghincitiți numai cărți de yoga. Tot ce acumulați din literatură trebuie să aruncați la coșul de gunoi, fie bună fie rea. Iar Biblia am mai citit-o și studiat după 1990 când nu apăruse încă cărți de yoga. Concluzia mea în acest caz este că Mami Kundalini, nu numai că îmi aruncase cărțile de yoga, dar nici nu aveam de unde să le refac. Nyo îi aruncase cărțile lui Marpa în Gange, dar Marpa avea de unde să își procure altele. Acum v-ați dat seama că marea mea dorință și sete de a citi cărți de yoga și despre Zeii era așa de mare încât devoram aceste cărții.
Mama Mea fizică Ivașca Maria. Mama mea fizică s-a născut în anul 1926. Acum în anul 2017 are 91 de ani. Pot să afirm în mod sigur că ea a fost aleasă de Mami Kundalini să îmi fie mamă în această întrupare. Pentru am fi mamă mea ea a avut un puternic „Merit Religios” din întrupările trecute. Eu fiind în pântecul ei, i-am trezit și ei pe Marea Zeiță Kundalini. De multe ori fiind la Josani stăteam cu ea de vorbă și îmi zicea că cineva o presează puternic de cap în jos în mod ritmic. Este de fapt Marea Zeiță Kundalini care face și în ea lucrarea de purificare. Eu vedem toată această vibrație în corpul ei. Ce sfat i-am dat Eu să stea lângă sobă să îi fie mai cald, să citească scriptura, să asculte muzică religioasă, să asiste la lecții despre Dumnezeu și să fie o bună creștină. Marea Zeiță Kundalini totdeauna când voia să îmi spună ceva lua chipul ei ca să îmi arate că Ea vorbește din postura de mamă. Deci față de mama lui Isus și mama Zeului Krishna, mama mea o are pe Marea Zeiță Kundalini puternic trezită și pusă în mișcare în corpul ei. În Yoga Noastră chipul Marei Zeițe Kundalini va fi chipul Mamei mele fizice. Deci acest chip a fost ales de Mami Kundalini.

Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Diamant. Biserica din Josani, vedere spre altar, iar în partea dreaptă era strana unde cânta bunicu. Pe peretele din stânga este pictat unchiul Gherlan Dimitrie fost preot al satului Josani.


Mama mea fizică Ivașca Maria, sub chipul căreia este reprezentată Marea Zeiță Kundalini în Yoga Noastră.


Apariția poporului Evreu.
Păcatul Primordial, Omul Vechi și Omul Nou. Aceste noțiuni sunt Elemente fundamentale care stau la baza religiei Iudeo-Creștină. Adam este primul Om al religiei Iudeo-Creștine. Din corpul lui a fost făcută Eva, soția sa. Acest cuplu primordial au fost concepuți în Rai, adică mâncau și se distrau, dar nu lucrau pentru producerea bunurilor materiale. În Rai toate aceste bunuri se fac automat și nu necesită muncă pentru producerea lor. Totuși Dumnezeu care conduce Raiul a interzis lui Adam și Evamănânce dintr-un pom numit pomul Cunoașteri Binelui și Răului. Adam și Eva au mâncat din pomul interzis și astfel au fost izgoniți de Dumnezeu din Rai. Acest păcat săvârșit de Adam se numește păcatul Primordial” cu care omul avenit pe pământ și în acest caz Adam se numește Omul Vechi(omul păcătos, omul plin de păcate).
Prima dată să amintim cu ce termeni supremi vom opera în Religia Iudeo-Creștină. Cele trei persoane supreme ale creștinismului sunt: 1. IEHOVA la iudei și DUMNEZEU la Români, ființa supremă. 2. ISUS HRISTOS fiul său, a doua persoană a trinități creștine. 3. Duhul Sfânt, a treia persoană a trinități creștine. 4. Corpul Îngerilor, care sunt ființe superioare oamenilor. 5. Îngerul Domnului este un înger superior care transmite diferite mesaje ale lui Dumnezeu sau Duhului Sfânt. 6. Arhangheli sunt îngeri superiori care coordonează îngerii. 7. Satan sau cum mai este numit Lucifer este un Înger decăzut care îi ispitește pe oameni și le provoacă multe răutăți. După creștinii toate relele din lume sunt făcute de Satan și nu de ei. 8. Și mai este Duhul lui Dumnezeu sau Duhul, Duhul Sfânt. 9. Heruvimii care simbolizează prezența lui Dumnezeu și inaccesibilitate la El a omului natural. Mai sunt și serafimi, cântăreți divini etc.


Vechea Biserică din Josani, unchiul Gherla este în mijlocul lor.





Tati Shiva, Mami Parvati și  Mari Zeii.

Etapele de început a poporului Evreu.
Prima etapă. Păcatul Primordial a omului. Adam și Eva lui umblau goi prin rai și nu le era rușine. Și Dumnezeu i-a zis lui Adam că poate mânca din orice pom, dar din pomul cunoașteri binelui și răului să nu mănânce, căci în ziua în care va mânca din el negreșit va muri. Eva este făcută din coastele lui Adam. În rai erau multe animale, dar mai șiret ca șarpele nu era nici unul. Șarpele s-a apropiat de Eva și cu cuvinte mieroase a îndemnat-omănânce din pomul oprit. Eva a mâncat și a văzut că e bun la gust și i-a zis lui Adammănânce și el. Adam a mâncat și atunci au văzut cu alți ochi lumea care îi înconjura, deci toată perspectiva mentală a lui Adam s-a schimbat. Adam era alt om acum era rușinos și avea Ego-ul, era dornic de cunoașterea. În urma aceste neascultări, Adam este izgonit din rai de Iehova. În acest mod Adam și Eva erau obligațimuncească pământul ca să își câștige cele necesare traiului zilnic. Adam și Eva au avut trei copii: Cain, Abel și Set. Cain în urma invidiei îl omoară pe Abel. Această invidie se datorează faptului că Iehova este mai mulțumit de jertfa de miel adusă de Abel.
A doua etapă. Potopul, Noe și Lumea nouă. Lumea creată din Adam și Eva nu numai că vreaafle ce e bine și ce e rău, dar vrea să-l înlocuiască pe Dumnezeu cu propria lui creație. Și în aceste condiții de degradare morală a lumi în acele timpuri Iehova hotărăște ca lumea să fie distrusă prin înecare în „Apă.” Pentru „perpetuarea speciei umane” este ales Noe și familia sa. În acest sens Noe își construiește o „mare corabie” unde se îmbarcă el, familia sa și toate viețuitoarele pământului. Timp de 40 de zile plouă în continuu și toate ființele umane și animalele terestre mor în totalitate. Dar ce este în corabia lui Noe supra-viețuiește și de aici începe o nouă specie umană cu o „Nouă Moralitate.Pentru mai multe detalii vezi vechiul Testament.
A treia etapă. Înmulțirea din nou a poporului lui Israel din familia lui Noe. După retragerea apelor viața își reia cursul normal, dar totuși schimbată în bine și cu o „Nouă Moralitate” unde rolul principal îl avea Iehova. Deci Iehova își salvase creația Sa de la dezastru și acum creația trebuia să îi fie recunoscătoare, să-l venereze și să-i glorifice Numele.
Genealogia poporului imediat după Potop. Urmași lui Noe sunt mulți, dar Eu nu voi enumera numai fii de bază care ne duc la Patriarhul Avram. Noe a avut trei fii: Sem, Ham și Iafet. Urmași lui Sem: Elam, Asur, Arpacașad, Lud și Aram. Arpacașad s-a născut la doi ani după potop, iar Sem avea o sută de ani. După acestă dată Sem a mai trăit cinci sute de ani și a avut fii și fiice. La vrâsta de treizeci și cinci de ani, lui Arpacașad i s-a născut Șelah. Iar Arpacașad a mai trăit după aceia încă patru sute de ani; și a avut fii și fiice. La vrâsta de treizeci de ani lui Șelah i s-a născut Eber. Iar Șelah a mai trăit după aceia încă patru sute de ani; și a avut fii și fiice. La vrâsta de treizeci și patru de ani lui Eber i s-a născut Peleg. Iar Eber a mai trăit după aceia încă patru sute treizeci de ani; și a avut fii și fiice. La vrâsta de treizeci de ani lui Peleg i s-a născut Reu. Iar Peleg a mai trăit după aceia încă două sute nouă ani; și a avut fii și fiice. La vrâsta de treizeci și doi de ani lui Reu i s-a născut Serug. Iar Reu a mai trăit după aceia încă două sute șapte ani; și a avut fii și fiice. La vrâsta de treizeci de ani lui Serug i s-a născut Nahor. Iar Serug a mai trăit după aceia încă două sute de ani; și a avut fii și fiice. La vrâsta de douăzeci și nouă de ani lui Nahor i s-a născut Terah. Iar Nahor a mai trăit după aceia încă o sută nouăsprezece ani; și a avut fii și fiice. La vrâsta de șaptezeci de ani Terah a devenit tatăl lui: Avram, Nehor și Haran. Terah a trăit două sute cinci ani și a murit în Haran. Haran a murit de tânăr în țara Ur unde se născuse, în Caldeea. Fiul Haran este Lot și are un mare „Merit Religios.” Cu această întrupare a lui Terah se încheie a treia etapă de evoluție a poporului evreu după potop.
Turnul Babel. În acele timpuri oameni aveau o limbă și aceleași cuvinte. Ei au pornit spre răsărit și au dat peste o câmpie în țara Șinear: și s-au stabilit acolo. S-au strâns împreună și sau sfătuit să facă un turn a cărui vârf să atingă cerul. Au făcut cărămizi arse în foc și în loc de mortar au folosit smoală. Turnu avea ca scopfie un far călăuzitor și un centru de meditație unificator. Deci practic Iehova ar fi fost înlocuit de acest turn. Pe când turnul prindea contur ei sunt observați de Iehova. În acest fel Iehova spune: „Iată, ei sunt un singur popor toți au aceiași limbă; și iată de ce s-au apucat; acum nimic nu i-ar împiedica să facă tot ce și-au pus în gând. Iehova hotărăște să coboare și să le încurce limba, ca să nu-și mai înțeleagă vorba unii altora. Turnul Babel e abandonat și oameni reușescnu se mai înțeleagă între ei și mai mult ei reușescse și omoare.

Ivașca Gheorghe și Ivașca Maria părinți mei fizici.

Ivașca Vasile la absolvirea a clasei a- VII -a la Căbești în 1962.

Patriarhii Poporul evreu.
Etapa Patriarhilor evrei. Aceștia sunt: Avram, Isaac, Iacov și Iosif. La care îl adăugăm și pe Lot nepotul lui Avram.
Avram primul Patriarh al poporului Evreu. Avram avea șaptezeci de ani când a părăsit ținutul Haran. Avram și-a luat soția Sara pe nepotul Lot, toți slujitori și toate averile lor câștigate și au pornit spre Canaan. Au străbătut Canaan-ul până în Shem și au ajuns la stejarul lui More. Canaaniții locuia în țara Canaan. Avram a început să construiascăAltare” în mai tot Canaan-ul, pentru rugăciune și plecăciune în fața lui Iehova. Avram și cu nepotul său Lot coboară în țara Egiptului fiindcă Canaan-ul era cuprins de o foamete cumplită. După un timp ei se întorc în Canaan. Voi continua să vorbesc lecția viitoare despre cei patru Patriarhi.
Despre poporul evreu ce pot să spun că este un popor cu o mare moralitate, se respectă și se ajută între ei, deci au simțul colectivități foarte bine pus la punct. Sunt un popor foarte religios la legile lui Moise, îl iubesc și îl respectă cu mare demnitate pe Iehova. Deci evrei nu cunoșteau funcționarea corpului subtil nici acum 2000 de ani și nici astăzi. Într-o lecție vă voi spune ce înțeleg Eu prin popor ales.


MAYA iluzia universală îl devorează pe Tati Shiva.

Bunicu Abrudan Vasile cantorul satului Josani.

Isus Hristos Omul Nou.
Condiții istorice ale apariției Religiei Creștine. Așa cum am afirmat încă în timpul Marilor Patriarhi și Proroci a poporului lui Israel, Iehova le-a promis; că atunci când se va împlini timpul li se va trimite un Mântuitor. Voi aminti Mari Patriarhi ai poporului Evreu: Avram, Isaac, Iacov, Iosif, Moise, prorocii Isaia, Eremia, David, Solomon și alții au zis lumii că din poporul Evreu se va naște un Mântuitor. În jurul anului „unu moralitate în lumea Romană și Greacă se degradase foarte mult. Și în aceste momente istorice era valabilă încă legea vegheDinte pentru dinte”, „Ochi pentru ochi.” Și în acest timp Iehova la întrupat pe Hristos.
Rolul lui Hristos în mântuirea omeniri: 1. Să elimine păcatul primordial introdus prin Adam(primul om păcătos); 2. Să înăsprească legea dată prin Moise; 3. Să aducă completare legi lui Moise și anumeIertarea aproapelui.” 4. Isus devineMântuitorul Omeniri” și este „Împăratul Raiului Creștin.” 5. Isus este poarta cea strâmtă prin care trebuie să intre creștini în raiul Său. Nu vom reținee singura poartă. 6. Cei care vor să meargă în raiul lui Isus sunt obligați să-i mănânce trupul și să-i bea sângele (Împărtășanie cu Isus). Și astfel acest Păcat Primordial a fost anulat tot printr-un om, numit Omul Nou” și care este Isus Cristos Mântuitorul creștinătăți.La lecțiile cu formarea religiei Creștine vedeți mai mult despre Hristos.

Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Lotus și Bhadrasana. Imagine cu corpul subtil, chakre, elemente subtile și bije-mantre-le lor. Diferite tipuri de asane.

Pranava OM, reprezentare în plan, schematică. În dumneavoastră trebuie să auziți cum vibrează în mod continuu Bindu și Nada.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu