joi, 23 martie 2017

Vasile Ivașca. Iehova alege poporul Iudeu. Avraam primul Patriarh al Iudeilor. Circumcizia. Distrugerea cetăților Sodoma și Gomora. Lot și familia sa sunt siguri salvați din infern.





Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Bhadrasana.



Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Tati Shiva și Zeii Medii.

Intrăm într-o nouă lecție privind „Nașterea Poporului Iudeu.De data acesta ajungem la Marii Patriarhi ai poporului Iudeu.
Cu această ocazie voi căuta să lămuresc mai bine ce înseamnă „Popor Ales.” Vreau să vă amintesc că Eu nu voi intra în detalii mărunte, nu mă ocup cu așa ceva. Dumneavoastră va trebuii să studiați Biblia mai în amănunt, așa cum am studiat-o Eu la 11 ani la Josani. Eu nu vă spun să credeți că așa s-a întâmplat. Eu v-am spus că Maya face acestă creație și Eu trebuie să vă descopăr toate „Șiretlicurile Ei” și dumneavoastră să spuneți dacă le vedeți sau nu. Deci Maya face acestă „Creație” deci creația e jocul Ei și nu al meu. Deci domnilor yoghini vorbim despre Maya cea „șireată” care numai Șiretlicuri face? Totuși Eu personal vă spun că în Yoga Noastră Maya este Marea Zeiță Kundalini. Iar Eu personal îi Spun „Mami Dragă.” Știi Mami Dragă Eu te iubesc numai și numai pe Tine. Indiferent ce dureri îmi provoacă, seara Mamei Kundalini îi spun să mă ierte și că numai pe Ea o voi iubi. Nu am altă Iubită decât pe Mami Kundalini.



Muladhara chakra, bije mantre.

Vishuddha chakra, bije mantre.


Era Patriarhilor.
Etapa Patriarhilor evrei. Aceștia sunt: Avram, Isaac, Iacov și Iosif. La care îl adăugăm și pe Lot nepotul lui Avram. Poporul evreu era format mult înaintea lui Avram. După potop evrei s-au înmulțit foarte repede, vedeți lecția trecută. Dar acești evrei mulți la număr nu erau oameni religioși și nu îl iubeau pe Iehova. De aceia Iehova(Mami Kundalini) alege din poporul evreu existent în acea perioadă în Canaan, formare unui Popor Nou cu o mai mare iubire față de Iehova. Și aceștia trebuiau conduși numai de oameni aleși de Iehova.
Ce înseamnă popor ales? Da e adevărat că în Biblie se bate apa în piuă și se spune că „Evrei sunt Poporul Ales.” Dar care sunt criteriile de alegere nu se definesc în mod clar. Eu v-am spus ce codiții trebuie să să îndeplinești ca să fii un yoghin ales? Da Eu v-am spus că trebuie să aveți un puternic „Merit Yoghin” din întrupările trecute. Astfel veți practica yoga 30 sau 40 de ani și veți vedea că nu puteți avansa, simțițicineva vă trage înapoi de fiecare dată, că cineva își bate joc de munca dumneavoastră. Veți practica multe întrupări yoga și numai după aceia veți simțicorpul dumneavoastră subtil vibrează în mod constant și continuu în corpul fizic. Ce este totuși o alegere? Mergem la piață și cumpărăm pentru mâncare, fructele și legumele cele mai frumoase și mai sănătoase. Când Eu eram copil prin ani 1956 și 1958 tatăl meu alegea pentru semănat porumb, știuletele cel mai frumos și mai mare. În acest caz luam știuletele și desfăceam boabele după el în două calități: 1. Partea din vârf o dădeam la găini și porci; 2. Iar partea de boabe mari și frumoase le duceam la semănat. În cazul cartofilor puneam totdeauna cartofi mai mari la semănat. Se spunea „Mare bagi, Mare scoți.” Aceste procedee de alegere se făceau în ani 1950 și 1960, astăzi există porumb și cartofi pentru sămânță.
Cum a procedat Iehova cu poporul Evreu? Da în lecția trecută Eu v-am arătat ce mult s-au înmulțit evreii după Potop. Acești evreii mulți nu apar în primul plan în Biblie, ei sunt totuși o masă de manevră, în cadrul poporului Ales. Deci primul criteriu în alegerea conducătorului Religios a poporului evreu este „Meritul Religios.Ce înseamnă acest fapt? 1. Să fii practicat religia Iudaică toată viața. 2. Să te închini numai lui Iehova, să nu ai alții Dumnezei. 3. Să-l iubești pe Iehova din tot sufletul tău și cu toată puterea ta. 4.-i aduci jertfe de mâncare și parfumare lui Iehova. 5. Toate aceste ofrande și jertfe trebuie aduse într-un loc sacru, templu sau altar de închinăciune. 6. Cântece devoționale care să-l preamărească pe Iehova. Acest ceremonial trebuiește adus zilnic de poporul Iudeu.
Formarea Poporului Iudeu. Așa cum v-am spus în cazul lui Isus că El a venit cu un program subtil: 1. Elaborat de Tati Shiva; 2. Executat și coordonat de Marea Zeiță Kundalini(Iehova); 3. Examinat de Marii Zei(Satan la Evrei). Tot așa la nașterea poporului Iudeu aceste trei puncte au constituit temelia de bază a formări a poporului Iudeu. Acest Nou popor are la bază religia, credința și iubirea lui Iehova, deci este un popor religios din naștere. În urma acestor criterii riguroase se formează poporul Iudeu.
Se pune problema dacă practicau Yoga? Dacă citiți și studiați biblia veți zice că nu practicau yoga? Se știe că Yoga Regală a lui Dattatreya are opt ramuri. Primele părți sunt Yama și Nyama. Eu zic că religia celor patru Patriarhi conține aceste prime părți ale Yogi Regale. Totuși nu conține Brahmacharya, Iudeii făceau mult sex și aveau mulți copii. Nu conține: Asana, Pranayama și Pratyahara. Următoarele două părți, Dharana și Dhyana sunt conținute puternic în religia Iudeilor. Când Iudeii se închinau în altare la Iehova, ei își concentrau și focalizau mentalul lor spre Iehova. Pentru rugăciuni ei foloseau mai mult statul pe genunchi(deci este o asană care nu se folosește în yoga) în fața lui Iehova. Deci pot să afirmMami Kundalini le-a dat Iudeilor o Yogă ușoară. Pe timpul acela corpul subtil nu conținea așa de multe blocaje.


Mare Zeu Vasile, Vasile executând Simhasana.

Vasile Ivașca. Dansul cosmic a lui Tati Shiva.



Primi patriarhi.
Avram primul Patriarh al poporului Evreu. În lecția trecută am spus că Avram este fiul lui Terah. Avram avea șaptezeci de ani când a părăsit ținutul Haran. Avram și-a luat soția Sara pe nepotul Lot, toți slujitori și toate averile lor câștigate și au pornit spre Canaan. Au străbătut Canaan-ul până în Shem și au ajuns la stejarul lui More. Canaaniții locuia în țara Canaan. Avram a început să construiascăAltare” în mai tot Canaan-ul, pentru rugăciune și plecăciune în fața lui Iehova. Primul Mesaj primit de la Iehova: Toată țara aceasta o voi da semeției tale. Pentru marcarea locului Avram a zidit acolo un altar. Avram și cu nepotul său Lot coboară în țara Egiptului fiindcă Canaan-ul era cuprins de o foamete cumplită. La intrare în Egipt Avram întâmpină dificultăți din cauza frumuseței soției sale Sarai. Și astfel el îi spunei Sarei să zică că Avram e fratele ei. Datorită frumuseți lui Sarai, faraon o duce în haremul lui și îi dăruiește bogății în schimb lui Avram. Totuși faraon descoperă că Sarai este soția lui Avram. Și Avram este obligat să părăsească Egiptul. După un timp ei se întorc în Canaan. Împreună cu Avram se afla nepotul lui Lot. La un moment dat cei doi hotărăsc să-și alegă ținutul unde se vor așeza. Lot alege câmpia Iordanului, iar lui Avram îi revine Câmpia Canaan. O dată cu întoarcerea lor în zonă au loc mai multe tulburări între împărații acelor locuri. Lot este luat prizonier și dus spre Damasc, dar Avram intervine cu armata sa îi își eliberează nepotul. Lot a fost luat prizonier din Sodoma unde locuia.
Avram este binecuvântat de Iehova. Și Avram a avut o nouă viziune a lui Iehova și în acest caz Avram s-a plâns lui spunându-i că e bătrân și nu are copii, adică urmașii. Iehova îi spune că va avea urmași foarte mulți. Dar condiționează acest fapt prin aducerea unui sacrificiu. În ce constă acest sacrificiu: 1. O vițea de trei ani; 2. O capră de trei ani; 3. Un berbec de trei ani; 4. O turturea și un pui de porumbel. Pasările nu le-a despicat, dar animalele le-a despicat în două și după aceia le-a pus una în fața alteia. Păsările răpitoare au căutat să-i fure sacrificiul lui Avram, dar el le-a izgonit. Când soarele era la asfințit un somn profund a căzut peste Avram; În acest caz Avram fu cuprins de groază și mintea i-sa întunecat. Și Iehova i-a zis lui Avram : Să știi că sămânța ta va fi străină într-o țară care nu va fi a ei; acolo va fi robită și va fi plină de necazuri, timp de patru sute de ani. După asfințirea soarelui, s-a făcut întuneric beznă: un fum s-a ridicat ca dintr-un cuptor și o flacără de foc a trecut printre animalele despicate. În acea zi Iehova a făcut un legământ cu Avram și i-a zis; dau ție și semeției tale teritoriul cuprins între între cele două fluvii, Nil și Eufrat.
Avram, Sarai și Agar. La venirea din Egipt Avram a luat o roabă egipteană numită Agar. Și astfel prin învoială, Sarai a dat-o de soție lui Avram. Avram are un copil cu Agar pe nume Ismael care este strămoșul musulmanilor de azi. Între Sarai și Agar are loc mai multe altercații și Agar îl părăsește pe Avram. Altercațiile se datorează mai mult lui Sarai care prinde invidie pe Agar și care o desconsideră și acum ca o roabă cu copil. Agar merge în pustiu unde este binecuvântată de Iehova printr-un înger. Lui Avram și Sarai li se schimbă numele: Avram se va numi Avraam, iar Sarai se va numi Sara.
Circumcizie. O dată cu schimbarea numelui lui Avram între Iehova și Avraam se face un nou legământ. Acest legământ introdus de Iehova consfințește o mai mare legătură între poporul Iudeu și Iehova și precizează mai în detaliu sarcinile și atribuțiile poporului Iudeu și a lui Iehova. Poporului Iudeu primește pentru veșnicie țara Canaanului. Poporul evreu trebuie să facă circumcizie în carnea prepuțului lor; și acesta să fie semnul legământului dintre poporul iudeu și Iehova. Circumcizia se face la opt zile de la naștere, la orice copil de sex masculin. Circumcizia se face la copii evrei și la copii cumpărați de la străini cu bani. Acest legământ de circumcizie să fie păstrat din generație în generație în poporul evreu. Cei care nu sunt circumciși să fie eliminați din poporul evreu, prin moarte sau cu forța. Acest legământ trebuie păstrat din generație în generație și este semnulpoporul iudeu este „Poporul Ales.”

Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Bhadrasana.

Mare Zeu Vasile, Vasile execută Sutra Neti.


Avram și casa lui sunt circumciși.
Circumcizia casei lui Avraam. Avraam a luat pe Ismael și toții cei care se născuse în casa lui și toți cei cumpărați cu bani și i-a circumcis în carnea prepuțului. Avram avea 99 de ani, iar Ismael 13 ani.
Iehova s-a arătat în formă și chip uman lui Avram. Acest fapt s-a petrecut la stejari lui Mamre, pe când Avraam stătea în amiaza zilei la ușa cortului. Avram a zărit lângă cort trei bărbați. Avram i-a văzut și-a alergat înaintea lor și a făcut o mare plecăciune, până în pământ în fața lor. Avram sune: Doamne, dacă am căpătat trecere în ochi Tăi, nu trece, Te rog pe lângă robul Tău. Cei trei primesc apă pentru spălarea picioarelor și sunt poftiți la masă. Cei trei îl anunță pe Avraam că anul viitor pe timpul acesta, Sara va avea negreșit un fiu.
Avraam vrea să mijlocească între cei trei, distrugerea cetăților Sodoma și Gomora. Bărbații au plecat spre Sodoma și Avraam a plecat cu ei, să-i conducă. Totuși unul din cei trei era liderul lor și acesta a zis că Sodoma și Gomora era plină de „Păcat,” și de aceia trebuia distrusă. Totuși Avraam era nedumerit în privința păcatului Sodomei și a Gomorei? Și astfel el se adreseazăLiderului celor trei” și îl întreabă. „Vei nimici tu Doamne oare și pe cel bun(drept) împreună cu cel rău?” Avraam spune că în mijlocul cetăți sunt cinzeci de oameni buni: îi vei nimici oare și pe ei, și nu vei ierta locul acela din cauza celor cinzeci de oameni drepți de acolo? Și Domnul a zis : „Dacă voi găsi în Sodoma cincizeci de oameni drepți în cetate, voi ierta locul acela, pentru ei.” În continuare mijlocirea merge la patruzeci de oameni, treizeci de oameni, douăzeci de oameni și zece oameni. Și în final se ajunge că în Sodoma și Gomora nu sunt oameni drepți. Oameni din Sodoma și Gomora erau plini de păcate, pervertiți, hoți, criminali, homosexuali, răi și în final pot afirma că au uitat de Dumnezeu. Îi în final Dumnezeu a distrus cele două orașe.
Lot locui în Sodoma. Totuși în Sodoma ședea Lot nepotul lui Avraam. În acest fel doi îngeri au ajuns la poarta lui Lot, iar Lot s-a închinat în fața lor până la pământ. Lot le spune să rămână la el peste noapte, să se spele pe mâini și picioare și să mănânce la el. Cei doi îngeri au refuzat și au spus că vor petrece noaptea în piață. Totuși până la urmă au mâncat la masa lui Lot și s-au pregătit de culcare. Nici nu au adormit bine, că casa lui Lot este înconjurată de bărbați din Sodoma. Lot este chemat afară să dea socoteală unde sunt cei doi oameni, sub formă umană le apăreau lor îngeri. Scopul oamenilor era să facă sex cu ei, deci cetatea Sodoma era pervertită la homosexualitate. Lot a ieșit afară și s-a adresat lor și le-a zis că are două fete virgine să facă sex cu ele, dar de cei doi să nu se atingă. În acest sens oameni din Sodoma au zis lui Lot să se dea la o parte să între ei la el în casă. Mai mult au zis să nu facă pe judecătorul că este un străin în Sodoma. Îngeri l-au tras înăuntru pe Lot și au aplicat o putere Divină, care consta din orbirea oamenilor din Sodoma prezenți la casa lui Lot. În acest caz îngeri i-au hotărârea, în mod practic de distrugerea cetăți Sodoma și Gomora. Iar Lot să își scoată familia din cetate și să fie pregătită de drum, să se îndepărteze cât mai mult de Sodoma. Gineri lui Lot nu cred în cele spuse de îngeri și rămân în Sodoma. Îngeri reușescscoată afară din cetate pe Lot, soția acestuia și cele două fiice ale sale. Îngeri pun trei condiționării: 1. Pe parcursul drumului lor să nu se uite înapoi; 2. Să nu se oprească nici întru-n loc din Câmpie; 3. Scapă la munte ca să nu pieri. Totuși lui Lot i-se spune că există în depărtări cetatea Țoar(Mică) care nu va fi nimicită și să fugă acolo să se adăpostească. O dată cu răsărirea soarelui asupra Sodomei și Gomorei s-a dezlănțuit iadul pe pământ. Din cer ploua o ploaie măruntă, pătrunzătoare care ardea și distrugea totul pe pământ. Totuși soția lui Lot are curiozitatea și dorința de a vedea ce se întâmplă în urma sa. La întoarcerea capului ea este transformată într-o stâncă(stâlp) de sare. A doua zi Avraam vine dimineață în locul unde a stat de vorbă cu Dumnezeu și privind spre Sodoma și Gomora, vede ieșind numai fum și fumegând în continuare.

Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Lotus și Bhadrasana. Diferite tipuri de asane. Corpul subtil cu chakre, elemente subtile și bijele lor.

Mare Zeu Vasile, Vasile execută Sanmukhi mudra.


Lot, Avram, Sara și Isaac.
Păcatul fiicelor lui Lot. Lot i-a fost frică să rămână în ținutul Țoar s-a suit pe munte și a locuit într-o peșteră cu fiicele sale. După ce soția sa a murit, fiicele lui Lot au zis hai să facem noi copii cu tatăl nostru. După ce Lot a fost îmbătat de vin fiica cea mare, s-a culcat cum Lot și au făcut sex toată noaptea. Din acestă unire a rezultat un fiu numit Moab; carea devenit tatăl unui trib numit Moabiți. La fel a procedat și fiica cea mică și din unirea sa cu Lot s-a născut fiul numit Ben-Amin; carea devenit tatăl unui trib numit Amon. Concluzie și lămuriri. Eu nu consider păcat ce au făcut fetele lui Lot. Din moment ce fetele nu au rămas în Țoar, ele nu au mai găsit bărbați pentru ași întemeia o familie. Dorința lor sexuală s-a amplificat foarte mult și au fost obligate în cele din urmă să facă sex cu Lot. Dar trebuiau să fie căsătorite cu Lot și atunci totul devenea legal. În Egiptul faraonilor, mulți faraoni s-au căsătorit cu fetele lor, care au devenit mari soții. Păcatul constă în faptul că acestă legătură sexuală nu a fost legalizată în fața lui Dumnezeu, ca să poată beneficia de avantajele căsătoriei. Atunci când Lot și-a dus fetele în peșteră trebuia să se gândească și la activitatea lor sexuală. Deci fetele lui Lor au avut soți fiecare. Deci evrei nu admiteau ca în comunitatea lor să intre alte neamuri și așa au apărut aceste căsătorii.
Avraam în Gherar. După distrugerea Sodomei și Gomorei Avraam a părăsit acest ținut și a mers spre sud până în Neghev(între Cadeș și Șur). A locuit ca străin în Gherar. Ca să nu fie descoperit ca soț a lui Sara, Avraam spunea totdeauna că Sara este Sora sa. În acest caz Sara fiind frumoasă atrăgea mulți bărbați să facă sex cu ea. Printre aceștia se numără acum Abinelec, împăratul Gherarei. În acest caz Abinelec a trimis pe cineva și a luat-o pe Sara de la Avraam. Abinelec a întrebat-o pe Sara ce legătură este între ea și Avraam și ea a zisAvraam este fratele meu.Abinelec și familia să se îmbolnăvesc grav. Totuși Abinelec insistă să afle adevărul și îl forțează pe Avraamspună adevărul. Avraam îi spune lui Abinelec că i-a fost frică de el să nu îl omoare și s-o ia pe Sara. Avraam recunoaște că Sara este sora sa de tată, dar că are altă mamă. Deci vedeți dumneavoastră yoghinievrei se căsătoreau frate cu soră ca un lucru normal. Oare nu se putea căsători Lot cu fiicele sale? Abinelec avea destule soții și astfel i-a dăruit bogății și pe Sara lui Avram.

Mare Zeu Vasile, Vasile execută Bhadrasana și o poză din tinerețe. Cereale și legume elemente de tip YIN și YANG.


Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Lotus.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu