luni, 29 mai 2017

Vasile Ivașca. Revolta lui Bar Kohba. Cele trei revolte Iudaice sunt prețul plătit de Iehova pentru a primi aprobarea Marilor Zeii. Lecție aplicativă la circumcizie.

 

 

Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Lotus.

Mare Zeu Vasile, Vasile împreună cu Tati Shiva și Zeii Medii.


Introduc cea de a treia revoltă a evreilor împotriva romanilor. Evrei sunt iubitori consecvenți a lui Iehova și nu pot suporta Zeii Romani și Greci. Ei știu un singur cuvânt la gunoi cu Zeii, așa a zis Iehova. Daco trebuie să respectăm „Legământul cu Iehova,” aruncarea Zeilor la Coșul de gunoi e o îndatorire a evreului. Mai mult romani ca să-l sfideze pe Iehova pune Zeii în Templul din Ierusalim. La Zeii Romani mai adaugăm și pe Marele Hercule, zeu Grec, mai adaugăm și pe zeul Mithra(zeul lumini), zeu Indo-Iranian. Ultima revoltă a fost cea a lui Bar Kohba între ani 132 și 135. Toate aceste revolte sunt prețul plătit de Mami Kundalini ca Marii Zeii să-i aprobe religia.

Publius Aelius Traianus Hadrianus s-a născut la 24 ianuarie a anului 76 și a murit în iulie anul 138, este cunoscut ca Hadrian. A fost Împărat roman între ani 117 și 138. În limba română noi îi spunem Adrian și așa va fi prezentat de acum înainte. Adrian este un nume frecvent în limba română. Adrian a fost al treilea dintre așa-zișii Cei cinci împărați Buni ai Imperiului Roman.” Este originar din Spania provincia Baetica la fel ca împăratul Traian care îi este rudă și tutore. Se va căsători cu Vibia Sabina nepoata lui Traian. Adrian își începe cariera în rândurile armatei. În anul 132 Adrian are intenția de a înălța un Templu a lui Jupiter la Ierusalim. Acest fapt a declanșat ultima mare răscoală a iudeilor, condusă de Bar Kohba. Revolta este reprimată în anul 135. Priveliștea unei colonii străine pe pământul sacru al culturii iudaice provoacă încă o dată o rebeliune deschisă. Tot ce e evreu e sacru, iar tot ce e roman e păgân? Iulius Severus, guvernatorul Britanniei, este trimis în Iudeea și zdrobește și ultima încercare disperată a iudeilor. Această revoltă a durat trei ani, și s-a terminat cu înfrângerea evreilor.
Adrian are bani la discreție să facă Monumente Zeilor Romani, să construiască ziduri în Britannia, să facă orașe noi, să înzestreze armata cu echipament nou, etc. De unde atâția bani? Eu zic că bani băgați de Adrian în Zidul din Anglia este o mare eroare strategică, care va avea urmări pe termen lung. Bani trebuiau investiți în economie și comerțul din interiorul Imperiului. În anul 106 și 107 Romani în frunte cu Traian și o armată de peste 150 de mii de oameni cuceresc Dacia. În continuare voi arăta scene din acest mare război cum sunt ilustrate pe Columna din Roma.
Al doilea război între împăratul Roman Traian(98-117) și Decebal are loc între ani(105 – 106 e.n). De data aceasta Sarmizegetusa este înconjurată din toate părțile de armata lui Traian este distrusă în întregime. Iar ceva mai jos de ea se construiește o capitală nou cu numele de Ulpia Traiana Sarmizegetusa. În urma acestui pierderi, tezaurul constând din 160 tone de aur și 300 tone de argint este dus la Roma și alte bogății. Tezaurul imens jefuit din Dacia i-a permis împăratuluiredreseze finanțele statului, să susțină cheltuielile exorbitante. A construit impozante monumente, printre care Forumul din Roma, cu principala lui podoabă Columna lui Traian. Acestea au fost inaugurate în data de 12 mai 113. Capodoperă a basoreliefului istoric roman, cele 124 de episoade din lupta Romanilor cu Dacii, care urcă în spirală pe trunchiul columnei, concepute ca o ilustrare a Comentariilor lui Traian. Împăratul și-a permis să ofere cetățenilor Romei, grandioase spectacole de circ și serbări care au durat neîntrerupt 123 de zile. Numai la cele cu gladiatori au participat 10.000 de captivi daci. Armata romană a putut obține victoria finală datorită superiorității ei în efective, dotare și mai bogatei experiențe de război. Superioritate în efective, căci, așa cum rezultă din datele cunoscute până acum, raportul de forțe a fost (cel puțin în al doilea război dintre daci și romani) de circa 3/1 în favoarea romanilor. Superioritate tehnică, pentru că trupele angajate împotriva dacilor au dispus din abundență, așa cum se poate vedea pe scenele de pe Columna lui Traian.


 
 

Mare Zeu Vasile, Vasile în postura Vrkasana.

 

Maya așa o închipuie poporul Indian pe Marea Zeiță Kundalini, devorându-l pe Tati Shiva.

 
 


Situația din acele timpuri.

Împăratul Adrian este continuatorul neamului său Traian, că doar el la adus la putere. Are bani la discreție și vrea să-i învestească în temple și monumente ale zeităților Romane. Și astfel el cere ca în fiecare provincie romana și fie ridicate statui și temple ale Noului Zeu(Jupiter era Zeul suprem la Romani). Și astfel Adrian își pune planul în aplicare. Să vedem cum acest plan a lui Adrian se lovește de planul Poporului Ales.
Planul era clar Iehova le spuse evreilor că sunt poporul Ales, iar El îi va proteja. Și pentru aceasta evrei și-au făcut circumcizie să fie protejați de Iehova. Acesta fiind un legământ veșnic între evrei și Iehova. Iar evrei nu pot suporta Zeitățile scârboase ale Romanilor. La coșul de gunoi cu Zeii Romanilor. Așa a spus Iehova să nu ai alți Dumnezei în afară de Mine. Așa le spuse clar Iehova cine nu va fi circumcis să fie omorât sau alungat din poporul Iudeu.
Veștile rele veneau din ce in ce mai des la Adrian. Iudeea, veșnicul focar al nemulțumirilor religioase, se revolta din nou. Evreii distruseseră statuile lui Antinous și își cereau dreptul de a-și slavi unicul Dumnezeu. Acest fapt nu putea fi înțeles de un roman. Pentru că romani și-au făcut proprii Zeii după Modelul Grecesc. Și astfel romani înțelegeau Zeii diferitelor popoare și îi asimilau în Panteonul lor. Dar pe evrei nu puteau să-i înțeleagă, erau ceva de neînțeles. Pentru romani evrei erau priviți numai ca niște fanatici religioși.
Rebeliunea împotriva romanilor era pregătită de mult timp ea începe o dată cu cucerirea Iudeii de către romani. Hristos zise că este Mesia, este verificat de Marele Preot Caiafa și Isus dă un răspuns de copil. Care Zice când e întrebat de poliție undei, tatăl tăuEu îs mic nu știu nimic, tata în pod belește oaia.” În acest timp liderul religios Simon bar Kochba, voia ca romani să nu le pângărească templele cu zeii lor ca: Jupiter(Zeul lumini), Jună(zeița lumini soția lui Jupiter), Venus(zeița primăveri), Marte(zeul războiului), Mitrha, Afrodita, Minerva(zeița înțelepciuni), Diana(zeița vânători), etc. Aceste zeități sunt mai multe, iar când voi vorbi despre poporul Roman vor fi mai detaliate. În acest caz el voia cu orice preț, îndepărtarea romanilor din viața lor religioasă. Deci Kochba nu e un fanatic religios cum spun și susțin uni. Deci însuși Iehova făcuse din poporul Iudeu un popor de fanatici pentru religia Sa. Să nu ai alți Dumnezei în afară de Mine. Ceilalți Zei și Dumnezeii falși-i arunci la groapa cu gunoi. În acest mod când Adrian își impunea Zeii lui evreilor, ei se uitau la ei ca la coșul de gunoi. Dacă azi spui unui Creștinexistă Paradisuri mult superioare la Paradisul lui Isus îți va spune. „Nu există decât Dumnezeu și Fiul Său Isus. O nebunie mai mare ca aceasta nu există? În acest caz Simon bar Kochba era un lider religios mult iubit de poporul evreu și ei îl intitulau Mesia. Liderii religioși evrei le-au susținut în totalitate pe Kochba ca Mesia.
Ca semn al puteri în care ajunse Imperiul Roman, Adrian nici nu voia să bage în seamă națiunile mici ale imperiului. Așa că nu le satisfăcea doleanțele. Și mai mult voia să îi aducă în disperare și distrugere totală. În aceste împrejurări cu aurul și argintul luat din Dacia, armata romană se întărise mult. Această putere a Romei o percepea și Adrian și în acest mod simțindu-se stăpân pe situație vreatransforme poporul iudeu într-un popor de tip roman. În acest fel evreii trebuiesc să se închine ca și ei la Zeitățile lor. Adrian face primul pas și ordonă ca în Templul de la Ierusalim sa fie ridicată o uriașă statuie a lui Jupiter. Simbol al puterii romane, aceasta arată gloria și măreția Zeilor Romani lumi Iudaice. În acest caz Adrian le dă evreilor două alternative: 1. Să se închine zeului Jupiter Zeu Suprem la Romani. 2. Sau să se răsvrăteasc.
 

Zidul Plângeri din Ierusalim.

Mare Zeu Vasile, Vasile închinare în Fața lui Tati Shiva.


  

Pregătirea pentru luptă de ambele părți.

Ambele tabere se pregătesc cu multă înverșunare de luptă. S-a strâns peste 400.000 de evrei în tabăra lui Bar Kochba. În aceste împrejurări securitatea romanilor care erau in Iudeea, civili sau militari, nu mai putea fi asigurata cu niciun chip de armata romană. Astfel Bar Kochba atacă legiunile romane din Iudeea. Sunt înfrânte rând pe rând legiunile: Legiunea a VI-a Ferrata din Galilea; alături de cei 12.000 de veterani ai Legiunii a X-a Fretensis. O alta legiune, a XXII-a Deiotariana, din Alexandria, era decimata la granița Egiptului. În acest caz Roma se confrunta cu cea mai mare revolta din toată istoria sa.
Adrian studiază bine la început revolta evreilor și nu intervine. În acest mod el cautăde-a vina pe evrei pentru tot dezastrul care se va abate asupra lor. Astfel evreii își arată ura totală față de armata romană și poporul Roman. La început Adrian asistă pasiv la revolta evreilor, se face că nu îl interesa nimic, dar e numai o strategie a generalului Roman bine pusă la punct. După decimarea legiunilor romane, distrugerea statuii lui Jupiter, dar mai ales distrugerea monumentelor lui Antinous, etc, ura soldatului și cetățeanului roman atinge apogeul. Setea de răzbunare și distrugere a poporului evreu, nu mai poate fi stăvilită, iar Adrian dă tonul și se arată indignat de cele petrecute în Iudeea. Evreii se arată un popor intolerant, incapabillase să intre în Iudeea Zeii Romani. Fanatismul evreilor atinse paroxismul, Iehova îi transformase într-un fanatism, care nu putea fi tolerat de romani.
 
Ceva despre Simon bar Kochba, da este un mare lider religios și militar evreu și este mult iubit de poporul evreu. În acest caz ei îl numesc Mesia cel mult așteptat de ei. Este sau nu Mesia din Vechiul Testament? Da este. Ca lider militar și religios El nu ia în calcul înfrângerea sa de Adrian, iar în capul lui el are o idee fixă, că va câștiga bătălia cu romani. Pe ce se baza Kochba, pe Iehova care îi spuse că îl va apăra și îl va ajuta, când ajunge poporul evreu la necaz. Totuși Kochba nu primiseToiagul sacru de la Iehova” și astfel nu putea să facă minuni să-i învingă pe romani. Kochba nu primise puterile lui Hristos la 30 de ani, cu care a înviat și vindecat oameni. Pe ce se baza totuși Kochba, pe vitejia poporului evreu, dorința lui de a fi liber și de aș-i practica religia. În acest caz el nu a făcut o strategie, pentru cazul că ar fi pierdut lupta cu romani, în mentalul lui nu era loc pentru așa ceva. Bar Kohba a bătut monede pe care scria ,,Libertate Israelului” și de fapt începuse să fie considerat Mesia cel așteptat al evreilor.
După ce se văd vizibil urmele dezastrului produs de evrei. Adrian pregătește reprimarea revoltei în mod exemplar. Pentru a reprima în mod sângeros revolta Adrian îl aduce din Bretania pe generalul Julius Severus. Astfel Adrian îi pune la dispoziție 12 legiuni, bine echipate și instruite. Bătălia finală s-a dat la Betar, sediul general al lui Bar Kohba. După luptă aprigă, bătălia s-a transformat într-o baie de sânge cu învingerea totală a evreilor. Acestă victorie a avut urmări tragice pentru evrei. Ierusalimul și cel de al II-lea Templu a fost incendiat. Populația a fost măcelărită și dusă în robie(ca sclavi) pe tot teritoriul imperiului roman. Luptătorii evrei rămași în viață au fost schingiuiți, crucificați și deportați pe tot cuprinsul Imperiului Roman. În una din lecțiile trecute Eu v-am arătat că evrei deportați în Spania au fost vânduți ca sclavi. În acest caz nu pot afirma că în Dacia au venit mulți sclavi evrei, pentru că nu avea cine să-i cumpere. Pe câmpul de luptă mulți evrei au fugit când au văzut că pierd bătălia și probabil unele familii de evrei au ajuns și în Dacia. Scopul declarat a acestui război era înlăturarea pentru totdeauna a problemele făcute în Iudeea de poporul evreu. Generalul Julius Severus reprimă în mod sângeros revolta iudeilor și îi tratează ca pe niște animale rele, care îi bine să îi ții sub jug.
Modul de masacrare a evreilor. Fiecare oraș, sat, cătun sau grotă in care se putea ascunde un evreu, erau trecute prin formidabila mașinărie de război roman. Masacrele deveniseră un lucru obișnuit și, in iureșul nebun al acestei răzbunări, romani își pierduseră cumpătul și asasinau pe oricine le venea în cale. În acest caz însuși Severus asasina orice bărbat evreu, cu vârsta mai mare de 14 ani. Iar istoricul roman Cassius Dio, arată că nu mai puțin de 585.000 de iudei au fost omorâți de legionarii romani, in crunta răzbunare a soldatului Roman.
Urmările revoltelor evreiești din cele trei răzvrătiri. Iudeea era pacificată și își schimba numele în Siria Palestina. După acest an statul Iudeea condus de evrei dispare de pe harta lumi. Statul Israel se înființează din nou în anul 1946 printr-o hotărâre O.N.U. Adrian ridică o nouă colonie romană: Aelia Capitolina. Împăratul Adrian pune acum să mai fie construit un hipodrom, două băi și un teatru mare. Pe masele de moloz ale sanctuarului iudaic se înalță în toată splendoarea, amintind învinșilor cine e mai puternic, un monument a zeului lumini Jupiter; iar acolo unde, conform tradiției creștine, s-a aflat mormântul lui Hristos, oameni străini merg în pelerinaj, urcând terasele în trepte, la sanctuarul zeiței primăveri Venus. În Britannia, Adrian a construit zidul defensiv ce îi purta numele, și care stabilește granița de nord a Imperiului Roman. Mai mult, nici unui evreu nu ii era permis accesul in Cetatea Sfântă.
 

Mare Zeu Vasile, Vasile execută poziția pregătitoare pentru Sitali.

Templu Coral a evreilor din București.




Și acum concluziile generale.

Despre Adrian ce să spunem că și-a făcut datoria. După 129, Adrian și-a îndreptat atenția către Orient, a călătorit prin Asia Mică, la Damasc, Palmyra, Antiochia, Ierusalim, etc.
Concluzie generală. Dacă o privim așa cum ne apare în istorie și descrierea de diferiți istorici, aceste revolte, sunt lupta pentru libertate a poporului evreu și pe cealaltă parte e Imperiul Roman care caută să domine lumea acelor timpuri. Da poporul evreu a fost și este un popor dornic de libertate și dornic de adevăr. Numai în condiții de libertate deplină ei își pot practica religia primită de la Iehova. Totuși evrei nu sunt toleranți față de alte religii, ei le numesc religii păgâne. În cazul Romanilor ei nici nu acceptă ca statuile Zeilor romani să fie vizibile în Iudeea. În acest sens ei considerăstatuie Zeilor romani sunt bune la coșul de gunoi. Concluzia mea este că evrei nu cunosc funcționarea corpului subti, cele cinci învelișuri, chakr-ele, mantr-ele elementelor subtile, deci într-un cuvânt ei au cunoștințe zero despre învelișul de Pranayama și Zeii care prezidează chakr-ele. Despre romani sunt un imperiu care domină și acaparează totul, iar ca acest imperiudăinuie mult timp, aplică legile de menținere a imperiilor, dezbină și stăpânește. Când Hanibal a cucerit o mare parte din Italia, pentru ai învinge pe cartaginezi, romani ascultă strategia generalul Scipo. Acestă strategie prevedea debarcare în Cartagina, cucerirea ei și după aceia distrugerea ei. Cartagina a fost distrusă din temelii, iar Iudeea nu.
Planul Subtil. Așa cum v-am spus la început Tati Shiva aprobă și elaborează planul pentru o nouă religie. Iar Mare Zeiță Kundalini(Iehova la evrei) o coordonează și o execută. Iar Marii Zei sunt examinatori cum se face acestă religie. Trecuse trei mii de ani de la trecerea prin Marea Roșie și acum Marea Zeiță trebuia să prezinte Examenul Final în fața Marilor Zei pentru ai accepta Religia. Aici vorbim de Religia Iudaică. În acest caz Marii Zei cer Marii Zeițe Kundaliniaducă un mare sacrificiu din poporul evreu. La acestă Mare Chemare a lui Iehova evreii vin cu mult curaj și nu își precupețesc, nici chiar sacrificiul suprem, numai să arate Marilor Zeii că ei îl respectă și iubesc pe Iehova. Marii Zeii acceptă ofranda prin sacrificiu adusă de Marea Zeiță Kundalini și astfel Religia Iudaică devine fundamentul Noi Religii Creștine. Fără acest fundament Religia creștină bătea pasul pe loc, nu putea să se răspândească în masa de popoare antice. Iată domnilor yoghini și creștini că fără sacrificiu suprem a evreilor, noi nu am fi avut noi azi religie Creștină. Ce propun Eu să fie o zi din an unde să se comemoreze acest mare sacrificiu în cadrul Religiei Creștine.

Sinagoga Neologă din Brașov.


 

 

Mare Zeu Vasile, Vasile execută poziția pregătitoare pentru Sitali.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu